Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Zahraničie

Telo libanonského vodcu Nasralláha našli bez viditeľných zranení

N snímke ľudia sa zhromažďujú na mieste atentátu na vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha na južnom predmestí Bejrútu v nedeľu 29. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Hizballáh v sobotu potvrdil smrť svojho dlhoročného vodcu Nasralláha.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 29. septembra (TASR) - Telo zosnulého vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha bolo nájdené bez viditeľných rán na južnom predmestí libanonskej metropoly Bejrút, kde v piatok podnikla izraelská armáda letecký útok. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním na nemenované zdroje z prostredia tamojších bezpečnostných zložiek a zdravotníkov.

Hizballáh v sobotu potvrdil smrť svojho dlhoročného vodcu Nasralláha. Presnú príčinu jeho úmrtia, termín pohrebu ani ďalšie detaily však neposkytol.

Zdroje agentúry Reuters uviedli, že na Nasralláhovom tele neboli spozorované žiadne viditeľné rany. Podľa nich boli príčinou jeho úmrtia tupé poranenia spôsobené silným výbuchom.

Izraelská armáda v sobotu vyhlásila, že po zabití Nasralláha, je svet bezpečnejším miestom. Zároveň sľúbila, že sa zameria aj na ďalších vysokopostavených členoch tohto militantného hnutia podporovaného Iránom.