Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Tímy Trumpa a Harrisovej sa nezhodli na pravidlách počas debaty

Na archívnej snímke pohľad na Biely dom. Foto: TASR/Paul Martinka

Trump pohrozil, že sa vôbec nezúčastní.

Washington 26. augusta (TASR) - Volebné tímy Donalda Trumpa a Kamaly Harrisovej sa v pondelok nezhodli na pravidlách počas septembrovej debaty oboch prezidentských kandidátov, najmä v spojitosti s vypínaním mikrofónov. Trump pohrozil, že sa vôbec nezúčastní. TASR informuje podľa agentúr AP a Reuters.

Debata je naplánovaná na 10. septembra a vysielať ju bude televízia ABC. Harrisovej hovorca Brian Fallon pondelok uviedol, že jej volebný tím chce, aby mikrofóny kandidátov boli zapnuté počas celej debaty. Nesúhlasí s vypnutím mikrofónu v čase, keď kandidát nemá práve priestor na vyjadrenie.

Zapnuté mikrofóny, tzv. hot mics, môžu kandidátovi pomôcť ale aj aj uškodiť zachytením komentárov, ktoré nie sú vždy určené pre verejnosť.

"Viceprezidentka je pripravená riešiť neustále lži a prerušenia zo strany Trumpa v živom vysielacom čase," uviedol Fallon. "Trump by sa mal prestať skrývať za tlačidlom tlmenia zvuku," dodal.

Jason Miller z Trumpovho volebného tímu uviedol, že oba tímy sa už dohodli na rovnakých pravidlách, aké platili počas júnovej debaty medzi Trumpom a súčasným prezidentom Joeom Bidenom na stanici CNN. Mikrofóny boli vtedy vypnuté v čase, keď kandidát nemal práve slovo. Zmenu pravidiel Miller odmietol.

Trump však reportérom povedal, že uprednostňuje mikrofón zapnutý nepretržite a jeho vypínanie počas júnovej debaty sa mu nepáčilo.

Predstavitelia televízie ABC bezprostredne na žiadosť o vyjadrenie nereagovali.

Harrisová sa stala kandidátkou Demokratickej strany v júli, keď Biden ako z boja o Biely dom odstúpil. Súhlasila s účasťou v debate v televízii ABC, na ktorej sa predtým dohodli Biden a Trump.