Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Tisíce ľudí v Londýne demonštrovali na podporu Palestínčanov

Demonštranti pochodujú na podporu Palestínčanov v Londýne v sobotu 3. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Účastníci demonštrácie niesli palestínske zástavy a v strede držali niekoľko metrov dlhý kus červenej látky, ktorý pripomínal rieku.

Londýn 3. augusta (TASR) — Štyri osoby zadržala v sobotu popoludní polícia v centre Londýna počas propalestínskeho pochodu, ktorého tisíce účastníkov smerovali z Park Lane na Downing Street a požadovali okamžité prímerie vo vojne v Pásme Gazy. Informovala o tom agentúra PA Media.

Metropolitná polícia uviedla, že jednu osobu zadržali za nacistický pozdrav, ktorý adresovala účastníkom protidemonštrácie, druhú za pútač podporujúci zakázanú organizáciu. Dve ďalšie osoby boli zadržané za urážlivé transparenty.

Účastníci demonštrácie niesli palestínske zástavy a v strede držali niekoľko metrov dlhý kus červenej látky, ktorý pripomínal rieku.

Účastníci protidemonštrácie mávajú vlajkami a držia transparenty na podporu Izraela na Piccadilly Circus v Londýne v sobotu 3. augusta 2024.
Foto: TASR/AP


Na križovatke Piccadilly Circus sa uskutočnila protidemonštrácia pod mottom “Stačilo“, ktorej účastníci mávali izraelskými vlajkami, držali transparenty s fotografiami izraelských rukojemníkov zadržiavaných palestínskymi militantmi v Pásme Gazy a veľký transparent s nápisom „Znásilnenie nie je odpor“.

Propalestínsky pochod podporila aj skupina ľudí, ktorí prežili holokaust. Zavŕšili ho príhovory viacerých rečníkov, medzi ktorými boli aj bývalá labouristická a teraz nezávislá poslankyňa Apsany Begumová a predsedníčka Mladých labouristov Jess Barnardová.