Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Tri osoby zahynuli na Ukrajine počas ruských útokov, tvrdia úrady

Záchranári hasia požiar horiacej elektrickej rozvodne, ktorú zasiahlo ruské bombardovanie v Dnepropetrovskej oblasti. Foto: TASR/AP

V pondelok neskoro večer odpálili ruské sily rakety aj na centrálne mesto Dnipro.

Kyjev 3. septembra (TASR) - Pri ruských útokoch na Záporožskú oblasť na juhovýchode Ukrajiny zahynuli dve osoby, jednou z nich bolo osemročné dieťa. Ďalší človek prišiel o život pri raketovom útoku na mesto Dnipro, uviedli v utorok ukrajinskí predstavitelia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Počas uplynulých dní zaznamenala Záporožská oblasť 313 útokov v 11 obciach, ozrejmil oblastný gubernátor Ivan Fedorov. Ukrajinské vzdušné sily tiež uviedli, že počas nočného útoku zostrelili 27 z 35 ruských dronov. Úrady mesta Černihiv oznámili, že pri útoku utrpeli dve osoby ľahké zranenia.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim podotkol, že nočný raketový útok si v tejto juhoukrajinskej oblasti nevyžiadal žiadne obete. Ani kyjevský oblastný gubernátor Ruslan Kravčenko nehlásil zranených či obete. Padajúce trosky po zásahu protivzdušnej obrany však zapríčinili lesné požiare v oblasti a menšie škody na výškovej budove.

V pondelok neskoro večer odpálili ruské sily rakety aj na centrálne mesto Dnipro. Zahynula pri tom jedna osoba a šesť utrpelo zranenia. Došlo aj poškodeniu domov v jednej mestskej štvrti, uviedol na platforme Telegram gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak.

Agentúra Reuters nemohla tieto správy nezávisle overiť.