Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Tri rôzne nehody malých lietadiel v Nemecku si vyžiadali 3 mŕtvych

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ďalšie dve osoby sa zranili, keď malé lietadlo havarovalo v Hesensku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 7. septembra (TASR) - Traja ľudia prišli v sobotu o život pri dvoch rôznych nehodách malých lietadiel v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Ďalšie dve osoby sa zranili, keď malé lietadlo havarovalo v Hesensku. Informovala o tom agentúra DPA.

Prvá z nehôd sa odohrala dopoludnia južne od mesta Bielefeld v Severnom Porýní-Vestfálsku. Lietadlo sa zrútilo a roztrieštilo v kroví. Na palube dvojplošníka bol iba pilot, ktorý zahynul. Príčina nehody nebola známa.

Ďalšie lietadlo havarovalo do poľa v oblasti mesta Soest krátko po vzlete z malého letiska Bad Sassendorf, pričom zahynuli dvaja ľudia. Ani v tomto prípade nebola príčina nešťastia bezprostredne jasná. Podľa polície na miesto pribehli okoloidúci a pokúšali sa poskytnúť prvú pomoc.

Na severe spolkovej krajiny Hesensko sa vážne zranili dvaja muži, keď sa jednomotorové lietadlo zrútilo krátko po štarte z letiska Korbach. Stroj podľa polície nenabral dostatočnú výšku a zrútil sa neďaleko letiska. Zranených previezli do nemocnice bez ohrozenia života.