Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Tropická cyklóna Yagi si na Filipínach vyžiadala desať obetí

Na snímke filipínskej pobrežnej stráže záchranári používajú gumový čln pri evakuácii obyvateľov do vyššie položených oblastí po záplavách spôsobených tropickou búrkou v meste Allen v provincii Severný Samar na Filipínach. Foto: TASR/AP

Tropická cyklóna ochromila v krajine aj leteckú a námornú dopravu. Záplavy zasiahli aj metro vo filipínskej metropole Manila, úrady preto zatvorili školy.

Manila 2. septembra (TASR) - Desať obetí si vyžiadala na Filipínach tropická cyklóna Yagi, ktorá v krajine spôsobila povodne a zosuvy pôdy. Oznámili to v pondelok miestne úrady a predstavitelia, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Filipínska polícia uviedla, že päť ľudí zahynulo pri zosuvoch pôdy, štyria sa utopili a jednu osobu zabil elektrický prúd.

V meste Cebu v strednej časti krajiny prišli o život pri zosuvoch pôdy 17-ročné dievča a 26-ročná žena, informovali miestni predstavitelia. Zranenia utrpelo desať ľudí, dodali.

Dvaja súrodenci vo veku 12 a 18 rokov a 27-ročná tehotná žena zahynuli pri zosuve pôdy v meste Antipolo, ktoré leží východne od filipínskej metropoly Manila, povedal šéf miestneho úradu pre zvládanie katastrof. Podľa jeho slov sa v meste počas záplav utopili traja ľudia vrátane štvorročného dieťaťa, jedna osoba je nezvestná.

V meste Naga na východe Filipín sa utopilo osemmesačné dieťa, uviedla miestna polícia. Dodala, že elektrický prúd zabil muža, keď kontroloval svoj zaplavený obchod.

Tropická cyklóna ochromila v krajine aj leteckú a námornú dopravu. Záplavy zasiahli aj metro vo filipínskej metropole Manila, úrady preto zatvorili školy.