Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Trump ako exprezident sedemkrát volal s Putinom, píše v knihe novinár

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

V knihe sa píše, že Trump začiatkom tohto roka poslal preč zo svojej kancelárie vo vile Mar-a-Lago na Floride svojho asistenta s vysvetlením, že chce zatelefonovať Putinovi.

Washington/Moskva 9. októbra (TASR) - Bývalý americký prezident Donald Trump údajne až sedemkrát telefonoval s ruským prezidentom Vladimirom Putinom po svojom odchode z funkcie šéfa Bieleho domu. Tvrdí to americký novinár Bob Woodward vo svojej najnovšej knihe "War" (Vojna). Trump aj Putin tvrdenia popreli, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

Reportér ruskej televízie RBK sa na údajnú telefonickú komunikáciu medzi Trumpom a Putinom pýtal hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova. "Nie, to nie je pravda," odpovedal Peskov.

Volebný tím republikánskeho kandidáta na prezidenta USA označil obsah knihy za "vymyslený".

V knihe sa píše, že Trump začiatkom tohto roka poslal preč zo svojej kancelárie vo vile Mar-a-Lago na Floride svojho asistenta s vysvetlením, že chce zatelefonovať Putinovi. Kniha nespresňuje obsah ich údajného telefonátu.

Nemenovaný Trumpov asistent podľa knihy naznačil, že Trump s Putinom telefonoval až sedemkrát, odkedy skončil vo funkcii prezidenta Spojených štátov v januári 2021.