Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 23. august 2024Meniny má Filip
< sekcia Zahraničie

Trump prišiel na zjazd republikánov v Milwaukee s obviazaným uchom

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump prichádza v prvý deň Republikánskeho národného zhromaždenia, v pondelok 15. júla 2024, do Milwaukee. Foto: TASR/AP

Delegáti na zjazde Trumpa privítali s nadšením, píše AP.

Milwaukee 16. júla (TASR) - Americký exprezident Donald Trump prišiel v pondelok na zjazd Republikánskej strany v Milwaukee v štáte Wisconsin s obviazaným uchom. Bolo to jeho prvé verejné vystúpenie od sobotňajšieho neúspešného atentátu, kde strelné poranenie ucha utrpel. TASR informuje podľa agentúr AP, AFP a Reuters.

Delegáti na zjazde Trumpa privítali s nadšením, píše AP. Trump na zjazde získal dostatočnú podporu delegátov, aby sa stal oficiálnym kandidátom republikánov v novembrových prezidentských voľbách.

Trump v pondelok tiež oznámil, že za svojho kandidáta na viceprezidenta v novembrových voľbách si vybral amerického senátora za štát Ohio J. D. Vancea.

Na exprezidenta USA v sobotu počas predvolebného zhromaždenia v štáte Pensylvánia vystrelil poloautomatickou puškou 20-ročný T. H. Crooks. Trumpovi prestrelil hornú časť pravého ucha, jedného účastníka podujatia zabil a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Útočníka následne zastrelila tajná služba.