Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Zahraničie

Trump sa počas svojej kampane vráti na miesto atentátu v Pensylvánii

Na archívnej snímke Donald Trump. Foto: FOTO TASR/AP

Trump si podľa svojho volebného tímu chce pripomenúť obete a poďakovať sa bezpečnostným a záchranárskym zložkám za ich prácu.

Washington 26. septembra (TASR) — Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump sa chce vrátiť na miesto, kde ho v júli pri neúspešnom atentáte postrelili. Trumpov volebný tím v stredu oznámil, že 5. októbra sa bude konať predvolebný míting v rovnakom areáli v meste Butler v štáte Pensylvánia, píše TASR na základe správy DPA.

Na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia v meste Butler 13. júla viackrát vystrelil 20-ročný Thomas Matthew Crooks, ktorý ležal na neďalekej streche. Exprezident utrpel ľahké zranenie, keď mu guľka zasiahla pravé ucho. Jeden účastník podujatia prišiel o život, dvaja ďalší diváci utrpeli ťažké zranenia.

Trump si podľa svojho volebného tímu chce pripomenúť obete a poďakovať sa bezpečnostným a záchranárskym zložkám za ich prácu.

Trump v prezidentských voľbách 5. novembra zvedie súboj s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou o návrat do Bieleho domu, z ktorého odišiel v roku 2021.