Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Trump sa v nedeľu v Pensylvánii stretne s poľským prezidentom Dudom

Vtedajší prezident Donald Trump sa stretáva s poľským prezidentom Andrzejom Dudom v Oválnej pracovni Bieleho domu 24. júna 2020 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Schôdzka s Dudom sa uskutoční v čase, keď sa obaja kandidáti - Trump aj Harrisová - snažia osloviť poľsko-amerických voličov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Washington/Varšava 19. septembra (TASR) - Americký prezidentský kandidát Donald Trump a poľský prezident Andrzej Duda v nedeľu (22.9.) spoločne navštívia mesto Doylestown v americkom štáte Pensylvánia. Pre agentúru PAP to v stredu bez uvedenia ďalších podrobností potvrdil zástupca Trumpovho štábu, píše TASR.

Dudova kancelária vo svojom vyhlásení spresnila, že poľský prezident sa s Trumpom zúčastní na slávnostnej udalosti pri príležitosti odhalenia pamätníka poľského protikomunistického robotníckeho hnutia Solidarita a Poliakov usilujúcich sa o nezávislosť po druhej svetovej vojne.

V meste Doylestown sa nachádza poľsko-americký katolícky pamätník Panny Márie Čenstochovskej, kde sa podľa PAP stretáva miestna poľská diaspóra a je častým miestom návštev poľských politikov v Spojených štátoch.

Trump je momentálne uprostred predvolebnej kampane, ktorú vedie proti súčasnej viceprezidentke USA Kamale Harrisovej. Spolu vedú súboj o Biely dom, ktorý 5. novembra vyvrcholí prezidentskými voľbami.

Schôdzka s Dudom sa uskutoční v čase, keď sa obaja kandidáti - Trump aj Harrisová - snažia osloviť poľsko-amerických voličov. Práve Pensylvánia je podľa PAP považovaná za najdôležitejší štát pre dosiahnutie volebného víťazstva v novembri. Približne päť percent z takmer 13-miliónovej populácie Pensylvánie sa hlási k poľským koreňom.