Dve hviezdičky michelinskí inšpektori pridelili i parížskej reštaurácii L'Abysee v Pavillon Ledoyen, ktorú vedie Japonec Jasunari Okazaki.
Autor TASR
Paríž 28. januára (TASR) - Prvým japonským šéfkuchárom vo Francúzsku, ktorý získal maximálny počet hviezd udeľovaných prestížnym gastronomickým sprievodcom Michelin, sa stal Kei Kobajaši.
Jeho reštaurácia Kei, honosiaca sa teraz už tromi michelinskými hviezdami, sa nachádza v centre Paríža, v štvrti Les Halles v 1. obvode.
Informovala o tom agentúra AFP, ktorá dodala, že úspešní boli aj ďalší japonskí šéfkuchári: dve hviezdičky získala reštaurácia Racine v meste Remeš na severovýchode Francúzska, kde kuchyni šéfuje Kazujuki Tanaka.
Dve hviezdičky michelinskí inšpektori pridelili i parížskej reštaurácii L'Abysee v Pavillon Ledoyen, ktorú vedie Japonec Jasunari Okazaki.
Tohtoročné slávnostné udeľovanie michelinských hviezd sa konalo v pondelok v Paríži. Tri hviezdičky v michelinskom sprievodcovi, ktorý vychádza raz do roka, predstavujú najlepšie možné hodnotenie.
Pred dvoma týždňami sa sprievodca Michelin spomínal v súvislosti s odobratím jednej z troch hviezd známej reštaurácii L'Auberge du Pont-de-Collonges, ktorá bola roky vzorom francúzskej gastronómie. Toto najvyššieho hodnotenie mala od roku 1965. K odobratiu jednej z troch hviezdičiek došlo takmer na deň presne s druhým výročím smrti jej zakladateľa Paula Bocusa, prezývaného aj "pápež francúzskej kuchyne".
Jeho reštaurácia Kei, honosiaca sa teraz už tromi michelinskými hviezdami, sa nachádza v centre Paríža, v štvrti Les Halles v 1. obvode.
Informovala o tom agentúra AFP, ktorá dodala, že úspešní boli aj ďalší japonskí šéfkuchári: dve hviezdičky získala reštaurácia Racine v meste Remeš na severovýchode Francúzska, kde kuchyni šéfuje Kazujuki Tanaka.
Dve hviezdičky michelinskí inšpektori pridelili i parížskej reštaurácii L'Abysee v Pavillon Ledoyen, ktorú vedie Japonec Jasunari Okazaki.
Tohtoročné slávnostné udeľovanie michelinských hviezd sa konalo v pondelok v Paríži. Tri hviezdičky v michelinskom sprievodcovi, ktorý vychádza raz do roka, predstavujú najlepšie možné hodnotenie.
Pred dvoma týždňami sa sprievodca Michelin spomínal v súvislosti s odobratím jednej z troch hviezd známej reštaurácii L'Auberge du Pont-de-Collonges, ktorá bola roky vzorom francúzskej gastronómie. Toto najvyššieho hodnotenie mala od roku 1965. K odobratiu jednej z troch hviezdičiek došlo takmer na deň presne s druhým výročím smrti jej zakladateľa Paula Bocusa, prezývaného aj "pápež francúzskej kuchyne".