Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Ukrajina hlási zostrelenie 16 dronov a dvoch striel vypustených Ruskom

Na archívnej snímke vojna na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak hovoril o zničení dvoch ruských rakiet a piatich samovražedných dronov.

Kyjev 18. júla (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na štvrtok zostrelila všetkých 16 iránskych dronov typu Šáhid a dve z troch riadených striel, ktoré v noci na územie Ukrajiny vypustilo Rusko. Uvádza sa to v rannom vyhlásení ukrajinských vzdušných síl zverejnenom v aplikácii Telegram, na ktorú sa odvoláva stanica BBC.

Bezpilotné lietadlá a rakety, vypálené z ruského juhu a Kurskej oblasti, boli podľa ukrajinskej armády zostrelené nad piatimi rôznymi oblasťami Ukrajiny.

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak hovoril o zničení dvoch ruských rakiet a piatich samovražedných dronov. V dôsledku útoku sa v meste Nikopol podľa neho utrpeli zranenia dvaja ľudia vo veku 51 a 60 rokov.

Úrady v Záporožskej oblasti zase hlásili tri obete ruských útokov vrátane dvoch detí. V Charkovskej oblasti podľa tamojšieho gubernátora Oleha Synehubova zahynula 60-ročná žena a dvaja muži vo veku 69 a 80 rokov utrpeli zranenia. Dodal, že pri ruskom útoku boli poškodené najmenej štyri domy.

BBC píše, že útoky dronmi hlásili aj z Kyjevskej a Poltavskej oblasti. Nikto sa tam nezranil.

Ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení uviedlo, že nad anektovaným Krymským polostrovom v noci na štvrtok zostrelilo 33 ukrajinských bezpilotných lietadiel a pri jeho pobreží zase desať námorných dronov.