Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Na náborové centrum ukrajinskej armády hodili granát

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V pondelok krátko po polnoci dostala polícia v Ľvovskej oblasti hlásenie o hodení granátu na náborovú kanceláriu v Busku.

Kyjev 15. júla (TASR) - Ukrajinská polícia v pondelok uviedla, že neznámy páchateľ v noci hodil granát na náborovú kanceláriu v meste Busk v Ľvovskej oblasti. Po podozrivej osobe pátrajú. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v apríli podpísal zákon o mobilizácii zameraný na zvýšenie počtu vojakov ukrajinskej armády. Podľa AFP rozšírený nábor do armády vyvolal na Ukrajine hnev a strach a desiatky mužov v bojaschopnom veku boli prichytené pri nelegálnom úteku z krajiny.

V pondelok krátko po polnoci dostala polícia v Ľvovskej oblasti hlásenie o hodení granátu na náborovú kanceláriu v Busku.

"Pri incidente nebol nikto zranený. Poškodená bola fasáda a okná budovy," uviedla vo vyhlásení miestna polícia a dodala, že príslušníci orgánov činných v trestnom konaní prijímajú opatrenia na identifikáciu a zadržanie páchateľa. Na mieste činu pracujú aj forenzní experti. Podľa príslušníka miestnej polície zostal v dôsledku výbuchu pred budovou menší kráter.

Ruské úrady od februára 2022, keď ich sily vtrhli na Ukrajinu, zadržali desiatky ľudí za útoky na náborové strediská a vojenské zariadenia. Podobné útoky sú však na Ukrajine zriedkavé, píše AFP.