Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Po ruských útokoch na Charkov hlásia dvoch mŕtvych

Policajti si prezerajú telo civilistu, ktorý zahynul pri leteckom útoku ruskej armády na viacposchodovú obytnú budovu v ukrajinskom meste Charkov v utorok 8. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Ruské sily zhodili v utorok poobede na druhé najväčšie ukrajinské mesto najmenej štyri navádzané bomby, uviedol oblastný gubernátor Oleh Synehubov.

Kyjev 8. októbra (TASR) - Najmenej dvoch mŕtvych a vyše 30 zranených si vyžiadali v utorok ruské útoky na ukrajinské mesto Charkov, oznámili miestni predstavitelia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruské sily zhodili v utorok poobede na druhé najväčšie ukrajinské mesto najmenej štyri navádzané bomby, uviedol oblastný gubernátor Oleh Synehubov.

V dôsledku poobedňajšieho útoku zahynuli dvaja ľudia, starší muž a žena, ktorí boli v čase útoku na ulici. Zranenia utrpeli tiež najmenej traja ľudia, uviedol Synehubov.

Ruské sily útočili na Charkov aj v utorok doobeda, pričom tento útok si vyžiadal 28 zranených vrátane 16-ročného chlapca, informoval gubernátor. Podľa Synehubova a starostu Charkova Ihora Terechova zasiahol útok civilné výrobné zariadenie v priemyselnej štvrti mesta. Miestne úrady v súčasnosti pracujú na tom, aby určili typ zbrane použitý pri útoku.

Charkov leží len približne 30 kilometrov od hraníc s Ruskom a od začiatku invázie je častým cieľom ruských útokov.