Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku na mesto Dnipro zahynuli traja ľudia

Na snímke prevzatej z videa zverejneného tlačovou službou ruského ministerstva obrany v utorok 25. júna 2024 ruskí vojaci strieľajú zo 152 mm húfnice Msta-B na nezistenom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Gubernátor uviedol, že v dôsledku útokov vypuklo v meste viacero požiarov.

Kyjev 3. júla (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli a ďalších 18 utrpelo zranenia pri ruskom útoku dronmi a raketami na ukrajinské mesto Dnipro, uviedol v stredu gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. TASR informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

"Nepriateľ pokračuje v zákerných útokoch. Vyslal rakety a útočné bezpilotné lietadlá. Žiaľ, neostalo to bez následkov. Zahynuli traja ľudia," napísal Lysak v príspevku na sieti Telegram a dodal, že predbežne evidujú 18 zranených, medzi ktorými je aj 14-ročné dievča. Gubernátor uviedol, že v dôsledku útokov vypuklo v meste viacero požiarov.

Od začiatku invázie ruských jednotiek vo februári 2022 je Dnipro, v ktorom pred vojnou žil takmer milión ľudí, pravidelne terčom útokov rakiet a bezpilotných lietadiel. Pri ruskom útoku na Dnipro v januári 2023 zahynulo viac ako 40 ľudí, čo AFP označila za jeden z najhorších leteckých útokov ruských síl od začiatku vojny.