Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku v Charkovskej oblasti zahynul jeden človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské sily sa podľa jeho slov útokmi zamerali okolo polnoci na dedinu Slobožanske ležiacu juhovýchodne od mesta Charkov, ktoré je metropolou tejto rovnomennej oblasti.

Kyjev 3. júna (TASR) - Jeden človek prišiel o život a ďalší dvaja utrpeli zranenia pri ruskom raketovom útoku vo východoukrajinskej Charkovskej oblasti, kde moskovské sily nedávno obsadili viacero obcí. Oznámil to gubernátor tejto oblasti Oleh Synehubov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Ruské sily sa podľa jeho slov útokmi zamerali okolo polnoci na dedinu Slobožanske ležiacu juhovýchodne od mesta Charkov, ktoré je metropolou tejto rovnomennej oblasti. "Domy boli poškodené. Jeden človek zahynul. Ďalší muž a žena boli zranení," informoval Synehubov v príspevkoch na sociálnych sieťach.

Charkovská oblasť hraničí s Ruskom a už od spustenia ruskej invázie z februára 2022 je neustálym terčom ostreľovania. Nápor zo strany ruských síl sa tam znovu zintenzívnil v apríli, keď Moskva spustila novú pozemnú ofenzívu v tejto oblasti.

AFP pripomína, že USA minulý týždeň povolili Ukrajine použiť zbrane, ktoré jej dodali, na území Ruska. Toto povolenie je však obmedzené, a týka sa práve snahy ukrajinskej armády odrážať útoky, respektíve opätovať paľbu v Charkovskej oblasti.