Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pri ruských útokoch zahynul najmenej jeden človek

Vojak so psom prehľadávajú trosky po útoku ruskej armády na výškovú obytnú budovu v ukrajinskom meste Charkov. Foto: TASR/AP

Celkovo Rusko zaútočilo 78 iránskymi dronmi typu Šáhid a šiestimi raketami typu Ch-69. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť 66 dronov a štyri rakety.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 26. septembra (TASR) - Rusko v noci zo stredy na štvrtok podniklo útoky raketami a dronmi vo viacerých oblastiach Ukrajiny. Útoky pripravili o život najmenej jednu osobu a poškodili kritickú infraštruktúru. Vo štvrtok o tom informovali ukrajinskí predstavitelia, píše TASR podľa agentúry Reuters.

Celkovo Rusko zaútočilo 78 iránskymi dronmi typu Šáhid a šiestimi raketami typu Ch-69. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť 66 dronov a štyri rakety.

Jedna žena zahynula pri raketovom útoku na Odesu a ďalších osem ľudí utrpelo zranenia pri útoku navádzanou bombou na mesto Záporožie. Na sociálnej sieti to uviedol ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

Viac ako 10 dronov zostrelili nad Kyjevom. Pri útoku bolo poškodených 20 vozidiel a plynové potrubie.

Rusi zasiahli kritickú infraštruktúru aj v západoukrajinskom meste Ivano-Frankivsk. Vo viacerých častiach mesta došlo k prerušeniu dodávok elektrickej energie.

Rusko útočí na Ukrajinu dronmi a raketami od začiatku invázie vo februári 2022 a spôsobilo rozsiahle škody na ukrajinskej energetickej i civilnej infraštruktúre. Moskva však tvrdí, že jej vzdušné útoky sú zamerané iba na infraštruktúru dôležitú pre ukrajinské vojnové úsilie.