Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusi v noci opäť útočili dronmi i riadenými strelami

Na snímke poškodená obytná budova po ruskom raketovom útoku v Charkove 17. januára 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajinské letectvo vo vyhlásení spresnilo, že systémy protivzdušnej obrany zostrelili dovedna 22 z 33 útočiacich dronov.

Kyjev 18. januára (TASR) - Ukrajina vo štvrtok uviedla, že ruské jednotky v noci na jej územie útočili približne troma desiatkami útočných dronov iránskej výroby. Na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov Rusi zároveň odpálili riadené strely, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Najnovšia nočná vlna ruských útokov bola zameraná najmä na oblasti na východe a juhu Ukrajiny.

Ukrajinské letectvo vo vyhlásení spresnilo, že systémy protivzdušnej obrany zostrelili dovedna 22 z 33 útočiacich dronov. Ruské jednotky okrem toho odpálili dve riadené protilietadlové strely typu S-300 z pohraničnej Belgorodskej oblasti.

Gubernátor ukrajinskej Charkovskej oblasti Oleh Synehubov zároveň spresnil, že v stredu počas útokov na toto územie na severovýchode Ukrajiny prišiel o život jeden civilista a ďalší dvaja utrpeli zranenia.

"Ostreľovanie zabilo 62-ročnú ženu, ktorá pracovala ako obsluha kotolne. Zranenia utrpeli 62-ročný muž a 45-ročná žena. Oboch hospitalizovali v stredne vážnom stave," dodal.

Ukrajina sa už viac než 22 mesiacov bráni proti ruskej vojenskej invázii. Druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov je od hraníc s Ruskom vzdialené len niečo vyše 30 kilometrov a pravidelne je terčom ruských útokov.