Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruské drony útočili na energetické objekty v Sumskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miestne úrady uviedli, že ukrajinská vzdušná obrana zostrelila pri nočnom útoku Ruska 16 dronov. Podľa predbežných informácií nezaznamenali nijaké obete alebo ranených.

Kyjev/Moskva 18. septembra (TASR) - Ruské drony v noci útočili na energetické zariadenia v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, oznámili v stredu miestne úrady. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Miestne úrady uviedli, že ukrajinská vzdušná obrana zostrelila pri nočnom útoku Ruska 16 dronov. Podľa predbežných informácií nezaznamenali nijaké obete alebo ranených. opakované útoky na energetické objekty v Sumskej oblasti však zaťažujú rozvodný systém.

Ruská armáda útočila na energetickú infraštruktúru v Sumskej oblasti aj v utorok. Ukrajinské ministerstvo energetiky uviedlo, že utorkový útok spôsobil požiar v elektrickej stanici a prerušili sa dodávky energie pre vyše 281.000 odberateľov.

Ruským dronovým útokom čelili v noci na stredu viaceré časti Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjev.

Rovnako aj Ukrajina v noci útočila na územie Ruska. Podľa ruského ministerstva obrany zostrelila protivzdušná obrana nad piatimi ruskými regiónmi 54 dronov. Polovicu z nich zostrelili nad pohraničnou Kurskou oblasťou a zvyšné nad Brianskou, Smolenskou, Oriolskou a Belgorodskou oblasťou.

Ruský rezort obrany nespomína Tverskú oblasť, kde podľa miestnych predstaviteľov vypukol v dôsledku ukrajinského dronového útoku požiar v meste Toropec a úrady museli evakuovať niektorých obyvateľov. Miestne úrady neposkytli informácie o možných obetiach a tamojší gubernátor Igor Rudeňa nespresnil ani to, v akom objekte horí. Podľa správ ruských médií z roku 2018 však vláda v Toropci budovala sklad rakiet, munície a výbušnín, všíma si Reuters.

Ruskí predstavitelia len zriedkavo informujú o plnom rozsahu škôd spôsobených ukrajinskými útokmi a Reuters upozorňuje, že nedokázal nezávisle overiť stredajšie tvrdenia miestnych predstaviteľov o útokoch.