Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruské drony v noci útočili na 15 oblastí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Útoky poškodili komerčné a obytné budovy.

Kyjev 3. októbra (TASR) - Ruské sily v noci na štvrtok zaútočili dronmi na 15 ukrajinských oblastí a poškodili komerčné a obytné budovy. Uviedli to miestne úrady, ktoré bezprostredne nehlásili zranených. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ukrajinské vzdušné sily oznámili, že v noci zostrelili 78 zo 105 ruských dronov, pričom ďalších 23 pravdepodobne zasiahlo aktívne elektronické rušenie.

Úrady v Kyjeve informovali, že tamojšia protivzdušná obrana zachytila nad mestom a jeho okolím približne 15 bezpilotných lietadiel. Úlomky dronov dopadli na severovýchode mesta, no nespôsobili požiare, napísal šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popkov na platforme Telegram.

Nočný útok však spôsobili požiare v troch iných častiach Kyjevskej oblasti, uviedli miestne úrady. Dodali, že hasičom sa ich podarilo uhasiť.

V Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny poškodil útok elektrické vedenie, informoval tamojší gubernátor Oleh Kiper. Dodávky elektriny sa podľa neho zatiaľ podarilo obnoviť pre viac ako 3000 odberateľov, hoci v jednom okrese zostáva bez prúdu 2000 ľudí.

Ruské drony cielili aj na Poltavskú oblasť, poškodili tam šesť komerčných budov a rozbili okná na obytnej budove a škôlke, napísal na Telegrame miestny gubernátor Filip Pronin.

V Kirovohradskej oblasti boli podľa tamojšieho gubernátora Andrija Rajkovyča pri útoku poškodené okná na obytnej budove a susedné garáže.

Protivzdušná obrana zneškodnila 16 dronov v Čerkaskej oblasti. Úlomky bezpilotných lietadiel tam spôsobili lesný požiar, ktorý sa podarilo uhasiť, uviedli úrady.