Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruské útoky si vyžiadali tri obete a niekoľko zranených

Príslušníci záchranných zložiek a vojaci odtláčajú vrak auta po ruskom raketovom útoku na supermarket v ukrajinskom meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti v piatok 9. augusta 2024. Foto: TASR/AP

V piatok sa cieľom útoku stal supermarket v meste Kosťantynivka, ktoré tiež leží v Doneckej oblasti. Pri útoku zahynulo 14 ľudí, ďalších 43 utrpelo zranenia.

Kyjev 10. augusta (TASR) – Jeden mŕtvy a niekoľko zranených, to je bilancia ruského raketového útoku, ktorý zasiahol mesto Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, uviedol v sobotu miestny gubernátor. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Rusi dnes ráno v meste raketou zasiahli objekt kriticky dôležitej infraštruktúry," uviedol na sociálnej sieti Telegram gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin. Objekt bol podľa neho vážne poškodený, nekonkretizoval však, aký objekt bol cieľom útoku.

Iný útok v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny si vyžiadal dve obete a jedného zraneného. Cieľom ostreľovania bol obytný dom, uviedla miestna polícia.

Oblasti na východe Ukrajiny sú cieľom neustáleho ostreľovania zo strany ruských vojenských síl. V piatok sa cieľom útoku stal supermarket v meste Kosťantynivka, ktoré tiež leží v Doneckej oblasti. Pri útoku zahynulo 14 ľudí, ďalších 43 utrpelo zranenia.