Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Zahraničie

Rusko opäť útočilo dronmi, terčom bol aj Kyjev

Na snímke dron na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Protivzdušná obrana v Kyjeve zneškodnila viac než desiatku dronov. Útok trval približne štyri hodiny, spresnil šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 25. októbra (TASR) - Dve vlny ruských dronových útokov zasiahli v noci na piatok územie Ukrajiny vrátane Kyjeva. Celkovo 36 dronov zo 63 sa podarilo Ukrajine zostreliť. V prípade ukrajinskej metropoly išlo už o pätnásty dronový útok tento mesiac, uviedli tamojší predstavitelia. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Protivzdušná obrana v Kyjeve zneškodnila viac než desiatku dronov. Útok trval približne štyri hodiny, spresnil šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram. Podľa neho úrady nezaznamenali žiadnych zranených. Požiar, ktorý vznikol v dôsledku padajúcich trosiek, sa neskôr podarilo uhasiť.

Korešpondenti agentúry Reuters informovali o viacerých explóziách nad ukrajinskou metropolou v piatok nadránom.

Rusko opakovane popiera cielenie na civilistov v rámci svojej vojenskej invázie na Ukrajinu, ktorá sa začala vo februári 2022, pravidelne však odpaľuje rakety a drony na mestá za frontovou líniou, dodáva Reuters.