Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko opäť útočilo na Kyjev a ďalšie oblasti

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

V hlavnom meste Ukrajiny sa počas noci ozývali silné výbuchy, informovali svedkovia agentúry Reuters a tamojšie médiá.

Kyjev 27. augusta (TASR) - Rusko podniklo v noci na utorok niekoľko raketových a dronových útokov na Kyjev a ďalšie oblasti, informovala ukrajinská armáda. TASR sa odvoláva na agentúry AFP a Reuters.

V hlavnom meste Ukrajiny sa počas noci ozývali silné výbuchy, informovali svedkovia agentúry Reuters a tamojšie médiá. Ukrajinské úrady vyhlásili letecký poplach na väčšine územia.

Najmenej jedna osoba zahynula pri ruskom raketovom útoku na budovu civilnej infraštruktúry v stredoukrajinskom meste Kryvyj Rih. Úrady informovali aj o ďalších štyroch zranených, pričom piati ľudia môžu byť stále pod troskami budovy.

Rozsah utorkových útokov nie je bezprostredne známy. Ukrajinské vzdušné sily však uviedli, že zaznamenali štart niekoľkých dronov a strategických bombardérov Tu-85 a bojových stíhačiek MiG-31 z ruských letísk. Agentúra Reuters nemohla tieto správy nezávisle overiť. Rusko sa k útokom bezprostredne nevyjadrilo.

V pondelok vyslala Moskva na územie Ukrajiny viac ako 200 rakiet a dronov, pričom prišlo o život najmenej sedem ľudí. Útoky výrazne poškodili aj energetickú infraštruktúru a americký prezident Joe Biden ich označil za poburujúce. Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk tvrdí, že išlo o najväčší letecký útok od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z februára 2022.