Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko útočilo dronmi na Kryvyj Rih, Kyjev i Ľvovskú oblasť

Ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

V okolí ukrajinskej metropoly Kyjev bolo zostrelených 10 dronov, uviedla regionálna vojenská administratíva na platforme Telegram.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 20. októbra (TASR) - Najmenej 17 ľudí utrpelo zranenia pri nočnom ruskom útoku na mesto Kryvyj Rih na východe Ukrajiny. Moskva v noci na nedeľu útočila aj na Kyjev a Ľvovskú oblasť. Uviedli to ukrajinské úrady, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Medzi zranenými v meste Kryvyj Rih je aj záchranár, informovalo ukrajinské ministerstvo vnútra. Dodalo, že hospitalizovaných bolo osem ľudí. Pri útoku boli poškodené obytné domy, administratívna budova a autá, priblížil rezort vnútra.

V okolí ukrajinskej metropoly Kyjev bolo zostrelených 10 dronov, uviedla regionálna vojenská administratíva na platforme Telegram. Dronovému útoku čelila aj Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny. Škody ani zranenia miestne úrady zatiaľ nehlásili.

Ukrajinská armáda informovala, že jej protivzdušná obrana v noci na nedeľu zachytila 31 z 49 ruských dronov. Dodala, že dve bezpilotné lietadlá preleteli do Bieloruska.