Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko útočilo na infraštruktúru v prístavnom meste Izmajil

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zničiť sa podarilo 11 z celkovo 32 ruských dronov,

Kyjev 2. októbra (TASR) - Rusko v noci na stredu útočilo dronmi vo viacerých ukrajinských oblastiach vrátane dunajského prístavného mesta Izmajil na hraniciach s Rumunskom. Zničiť sa podarilo 11 z celkovo 32 ruských dronov, TASR informuje podľa agentúry Reuters a príspevkov na sociálnej sieti Telegram.

Štyri ruské drony podľa Ukrajiny opustili jej vzdušný priestor a 10 vyradili prostriedkami elektronického boja. Bezpilotné lietadlá útočili v Odeskej, Sumskej a Kirovohradskej oblasti. Opätovne sa zamerali aj na okolie prístavného mesta Izmajil v delte Dunaja.

Gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper na Telegrame uviedol, že "Rusi sa zamerali na prístav a pohraničnú infraštruktúru." Ruské útoky spôsobili požiar, ktorý sa však ukrajinským hasičom podarilo rýchlo uhasiť. Pri útoku boli zranení dvaja vodiči nákladných áut. Jeden z nich je občanom Turecka.

Kiper taktiež viedol, že ukrajinsko-rumunský hraničný priechod Orlivka dočasne uzavreli v dôsledku ostreľovania. "Rusi zámerne ostreľovali kontrolné stanovište, čím sťažili bežným ľuďom prechod cez hranice. Ide o teror voči civilnému obyvateľstvu," vyhlásil Kiper.