Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko v noci podniklo dronové útoky na viaceré oblasti

Muž sa pozerá z okna poškdoenej vládnej budovy po útoku ruských dronov v Kyjeve. Foto: TASR - AP

Ukrajinské letectvo neskôr uviedlo, že Moskva vypustila na Ukrajinu celkovo 87 dronov a štyri rakety.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 6. októbra (TASR) - Rusko podniklo v noci na nedeľu niekoľko vĺn leteckých útokov na viaceré oblasti Ukrajiny vrátane Kyjeva. V hlavnom meste a jeho okolí bol počas noci vyhlásený letecký poplach trikrát, pričom dokopy trval asi päť hodín, uviedol šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Nepriateľ v noci opäť použil svoje drony proti Kyjevu. Ruské bezpilotné lietadlá vstúpili do hlavného mesta Ukrajiny v niekoľkých vlnách a z rôznych smerov," napísal Popko na sociálnej sieti Telegram.

Dodal, že všetky útoky v hlavnom meste sa podarilo odraziť a podľa predbežných informácií neboli hlásené žiadne škody ani zranenia.

Ukrajinské letectvo neskôr uviedlo, že Moskva vypustila na Ukrajinu celkovo 87 dronov a štyri rakety. Protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť 56 dronov a dve rakety. Podrobnosti o škodách a prípadných obetiach budú známe neskôr.

Gubernátor Chersonskej oblasti Olexandr Prokudin v nedeľu skoro ráno oznámil, že pri ruských útokoch na túto oblasť zahynul za posledných 24 hodín jeden civilista a 15 ľudí utrpelo zranenia. Agentúra Reuters nemohla tieto správy nezávisle overiť. Rusko sa k tomu nevyjadrilo.

Podľa úradov v juhoukrajinskom meste Odesa sa Moskva pri nočných útokoch zamerala aj na toto mesto, pričom zaznamenali niekoľko výbuchov. O škodách alebo zranených neinformovali.