Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko znovu zaútočilo na mesto Záporožie

Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany ruský raketový útok na Ukrajinu z neznámeho miesta 10. septembra 2024. Foto: TASR/AP

V nedeľu neskoro večer Rusko podniklo najmenej sedem náletov, pri ktorých utrpelo zranenia 21 ľudí a došlo k poškodeniu 13 obytných budov, škôl, garáží a áut.

Kyjev 23. septembra (TASR) - Počas ruského raketového útoku na ukrajinské mesto Záporožie v pondelok utrpeli zranenia najmenej dve osoby a bola poškodená kritická infraštruktúra. V nedeľu neskoro večer po prechádzajúcich úderoch Moskvy tamojšie úrady zaznamenali 21 zranených. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

V nedeľu neskoro večer Rusko podniklo najmenej sedem náletov, pri ktorých utrpelo zranenia 21 ľudí a došlo k poškodeniu 13 obytných budov, škôí, garáží a áut, uviedol gubernátor Záporožskej oblasti Ivan Fedorov na platforme Telegram. Ukrajinské vzdušné sily vydali v južných regiónoch varovanie pred raketovou hrozbou. Podľa jeho slov Rusko pravdepodobne použilo navádzané letecké bomby.

Ukrajinské ministerstvo energetiky na Telegrame informovalo, že sa v nedeľu v dôsledku útokov prerušili dodávky elektrickej energie pre viac ako 16.000 odoberateľov. Neskôr sa ich ale podarilo obnoviť.

Rusko v noci na dnes odpálilo dve riadené strely na Ukrajinu a vyslalo štyri útočné bezpilotné lietadlá, oznámili vzdušné sily Kyjeva. Tri z týchto dronov armáda zostrelila nad severovýchodnou Sumskou oblasťou. Rakety spolu s posledným dronom zneškodnila protivzdušná obrana, spresnili jednotky.

Reuters pripomína, že Rusko popiera úmyselné útoky na civilistov, hoci ich od začiatku invázie na Ukrajinu v roku 2022 zabilo a zranilo už tisíce.