Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Zahraničie

Ruský útok na prístav v Odese si vyžiadal jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jedným zo zasiahnutých plavidiel bola obchodná loď Optima, ktorá sa plaví pod vlajkou Palau, napísal podpredseda ukrajinskej vlády Olexij Kuleba v príspevku na platforme Telegram.

Kyjev 14. októbra (TASR) - Jedna osoba zahynula a ďalších osem utrpelo zranenia v pondelok pri ruskom útoku na prístav v meste Odesa na juhu Ukrajiny, ktorý poškodil dve civilné lode a sklad obilia. Uviedli to ukrajinské úrady, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

Jedným zo zasiahnutých plavidiel bola obchodná loď Optima, ktorá sa plaví pod vlajkou Palau, napísal podpredseda ukrajinskej vlády Olexij Kuleba v príspevku na platforme Telegram. Pripomenul, že túto loď aj minulý týždeň poškodila balistická strela.

"Prístavná infraštruktúra sa opäť stala cieľom nepriateľa. Jedna osoba zahynula a osem ďalších utrpelo zranenia," uviedol gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper. Kuleba dodal, že išlo o civilistov. Dvaja z nich sú podľa Kipera vo vážnom stave.

Ukrajina informovala, že Rusko podniklo za uplynulé tri mesiace 60 útokov na prístavy, pri ktorých bolo poškodených alebo zničených 22 civilných lodí a takmer 300 zariadení prístavnej infraštruktúry.