Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Ruský útok si v Záporožskej oblasti vyžiadal štyroch zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Ukrajinská polícia uviedla, že na základe predbežných informácií ruské jednotky pri troch útokoch na Záporožie použili kĺzavé bomby.

Kyjev 10. októbra (TASR) - Štyria ľudia utrpeli zranenia vo štvrtok pri ruskom leteckom útoku v Záporožskej oblasti, oznámil tamojší gubernátor Ivan Fedorov. V dôsledku útoku bolo v meste Záporožie zničených 29 budov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ukrajinská polícia uviedla, že na základe predbežných informácií ruské jednotky pri troch útokoch na Záporožie použili kĺzavé bomby. Mesto Záporožie na juhu Ukrajiny je v posledných týždňoch často terčom ruských útokov navádzanými bombami.

Záporožskú oblasť anektovalo Rusko v septembri 2022 spoločne s troma ďalšími ukrajinskými oblasťami - Chersonskou, Luhanskou a Doneckou, hoci ich vojensky okupuje len sčasti a napríklad regionálna metropola Záporožie je stále pod kontrolou Kyjeva. V Záporožskej oblasti sa nachádza aj jadrová elektráreň, ktorú má pod kontrolou Rusko.

Samostatne pri ruskom dronovom útoku na mesto Kryvyj Rih utrpeli zranenia dve osoby. V dôsledku útoku vypukol požiar a poškodená bola päťposchodová obytná budova, uviedol gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. Dodal, že bezpečnostné zložky zachránili sedem ľudí spod poškodenej časti budovy a uhasili na mieste požiar. V meste bola poškodené infraštruktúra a dva plynovody.

Raketový útok v Mykolajivskej oblasti v stredu večer spôsobil škody v sklade v infraštruktúrnom zariadení. Pri útoku vypukol požiar, ktorý sa podarilo uhasiť, oznámil tamojší gubernátor Vitalij Kim.