Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruský útok v Odeskej oblasti si vyžiadal päť zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Daniela Serišová

Tamojší gubernátor Oleh Kiper uviedol, že v dôsledku útoku vypukol v nedostavanej budove požiar, ktorý sa medzičasom podarilo uhasiť.

Kyjev 9. októbra (TASR) - Päť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom dronovom útoku v Odeskej oblasti, oznámil v stredu tamojší gubernátor Oleh Kiper. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Kiper uviedol, že v dôsledku útoku vypukol v nedostavanej budove požiar, ktorý sa medzičasom podarilo uhasiť. Útok poškodil okná a fasádu deväťposchodového bytového domu a tiež okná na zdravotníckom zariadení.

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila 21 z 22 dronov vypálených z Ruska, oznámila armáda. Dodala, že Rusko pri útoku na Poltavskú oblasť použilo tri balistické rakety Iskander-M. Rakety boli podľa nej vypálené z ruskej Kurskej oblasti susediacej s Ukrajinou. Poltavský gubernátor Filip Pronin na Telegrame uviedol, že pri útoku bolo poškodené priemyselné zariadenie. Dodal, že podľa predbežných informácií nedošlo k obetiam na životoch.

Dvadsaťjeden ruských bezpilotných lietadiel zostrelila protivzdušná obrana nad Odeskou, Vinnyckou a Kyjevskou oblasťou. Posledný dron sa otočil smerom na ruské územie, dodali ukrajinské sily.