Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že pri ruskom nočnom útoku zostrelila 24 dronov

Na snímke ruský dron. Foto: TASR/AP

Letectvo uviedlo, že Rusko pri útoku použilo dve riadené rakety Ch-22 vypálené z Čierneho mora a balistickú raketu Iskander-M vystrelenú z anektovaného polostrova Krym.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
27. septembra (TASR) - Rusko v noci zo štvrtka na piatok zaútočilo na Ukrajinu 32 iránskymi bezpilotnými lietadlami Šáhid a tromi raketami. Ukrajinské letectvo v príspevku na sieti Telegram oznámilo, že protivzdušná obrana zostrelila 24 dronov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Letectvo uviedlo, že Rusko pri útoku použilo dve riadené rakety Ch-22 vypálené z Čierneho mora a balistickú raketu Iskander-M vystrelenú z anektovaného polostrova Krym.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim na sieti Telegram informoval, že nad oblasťou bol zostrelený jeden dron.

Pri ruskom útoku v Dnepropetrovskej oblasti došlo podľa tamojšieho gubernátora Serhija Lysaka k poškodeniu infraštruktúry. V meste Dnepropetrovsk po útoku vypukol požiar, ktorý sa podarilo uhasiť. Raketa zasiahla aj administratívnu budovu v meste Kryvyj Rih. Lysak uviedol, že pod troskami sa môžu nachádzať ľudia. Ukrajinská polícia spresnila, že raketa zasiahla miestne policajné oddelenie.

Ruský nočný útok na juhoukrajinské prístavné mesto Izmajil ležiace v Odeskej oblasti si vyžiadal troch mŕtvych a 11 zranených, oznámil tamojší gubernátor Oleh Kiper. Útok poškodil rodinné domy, obytné bloky a ďalšie budovy a vozidlá. Vypuklo tiež niekoľko požiarov.