Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že Rusko podniklo dronový útok na Kyjev

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Popko spresnil, že Rusko v niekoľkých vlnách vypustilo desať bezpilotných lietadiel z rôznych smerov a v rôznych výškach.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 27. októbra (TASR) - Rusko v noci na nedeľu podniklo dronový útok na Kyjev, oznámil šéf kyjevskej správy Serhij Popko. Dodal, že Rusko útočilo na ukrajinské hlavné mesto v niekoľkých vlnách už druhú noc po sebe. Protivzdušná obrana drony zneškodnila. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"Zdá sa, že teraz každú noc bez dlhších prestávok ruské ozbrojené sily útočia na pokojné mesto Kyjev," uviedol Popko na sieti Telegram a dodal, že "nepriateľ podnikol minulú noc ďalší útok na hlavné mesto".

Popko spresnil, že Rusko v niekoľkých vlnách vypustilo desať bezpilotných lietadiel z rôznych smerov a v rôznych výškach. Ukrajinská protivzdušná obrana podľa šéfa kyjevskej správy zničila všetky drony smerujúce na ukrajinskú metropolu.

Pri útoku sa nikto nezranil a dosiaľ neboli hlásené žiadne škody, dodal Popko.

Rusko sa k nočnému útoku na Kyjev nevyjadrilo. Obe strany opakovane popierajú cielenie na civilistov v rámci viac ako dva a pol roka trvajúcej ruskej invázie na Ukrajinu. V tejto vojne však zahynuli tisíce civilistov, väčšinou Ukrajincov, píše Reuters.

Pri ruskom útoku na Kyjev v sobotu zahynula jedna osoba a útok poškodil výškovú obytnú budovu.

Ukrajinská protivzdušná obrana informovala, že zostrelila 41 z 80 dronov, ktoré Rusko v noci na nedeľu vypálilo na Ukrajinu. Vzdušné sily na Telegrame napísali, že 32 dronov sa stratilo z dohľadu a jeden letel smerom na Bielorusko.