Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že v noci zneškodnila 24 z celkových 27 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nijaké ďalšie škody zo zasiahnutých oblastí nehlásili.

Kyjev 6. júla (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu zostrelila 24 z celkových 27 ruských dronov cielených na 12 oblastí na Ukrajine. Zo žiadneho z miest neboli bezprostredne hlásené žiadne obete, informuje agentúra Reuters.

Dorny však v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny zasiahli a poškodili energetické zariadenie.

Ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho informovala, že v dôsledku tejto skutočnosti boli prerušené dodávky elektriny do mesa Sumy, avšak snaží sa o ich obnovenie. Ukrenerho ohlásila v dôsledku útoku aj odstávky elektriny na území celej krajiny plánované v priebehu celej soboty, ktorými sa snaží vykryť spôsobený deficit.

Agentúra Reuters vo svojej skoršej správe s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov informovala, že v meste Sumy bolo v dôsledku útoku dočasne vyradené z prevádzky aj zásobovanie vodou.

Nijaké ďalšie škody zo zasiahnutých oblastí nehlásili.

Rusko zintenzívnilo od marca útoky zamerané na ukrajinský energetický sektor, vďaka čomu sa mu podarilo aj zapríčiniť pomerne dlhé výpadky energie na rôznych miestach Ukrajiny. V dôsledku ruských raketových aj dronových útokov prišla tamojšia energetická sieť za ostatné štyri mesiace približne o polovicu svojej výrobnej kapacity.