Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že v noci zneškodnila 17 z 23 bezpilotných lietadiel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kyjevský gubernátor Ruslan Kravčenko uviedol, že v dôsledku dopadu trosiek vypukol požiar mimo obývaného územia, avšak medzičasom sa ho podarilo uhasiť.

Kyjev 14. augusta (TASR) - Ukrajina počas nočného útoku zostrelila 17 z 23 ruských bezpilotných lietadiel, oznámila v stredu ukrajinská protivzdušná obrana. Pri útokoch došlo k poškodeniu infraštruktúry vo viacerých regiónoch. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruské sily tiež odpálili dve riadené strely Ch-59/69, uviedli vzdušné sily v aplikácii Telegram.

Útok poškodil infraštruktúru v Žytomyrskej a Černihivskej oblasti, nedošlo však k obetiam na životoch, oznámili miestni predstavitelia.

Ukrajinské jednotky zostrelili jedno bezpilotné lietadlo nad Mykolajivskou oblasťou, uviedol tamojší gubernátor Vitalij Kim. Trosky tiež poškodili dva súkromné domy. Dodal, že útok si nevyžiadal žiadne obete.

Gubernátori Kyjevskej, Kirovohradskej a Čerkaskej oblasti nehlásili po ruskom útoku žiadne poškodenie infraštruktúry ani obete.

Kyjevský gubernátor Ruslan Kravčenko uviedol, že v dôsledku dopadu trosiek vypukol požiar mimo obývaného územia, avšak medzičasom sa ho podarilo uhasiť. Podľa neho neboli zaznamenané žiadne zásahy do obytných objektov ani objektov kritickej infraštruktúry.