Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zneškodnila 24 z 26 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukrajinské vzdušné sily na sociálnej platforme Telegram uviedli, že Rusko útočilo bezpilotnými lietadlami na Mykolajivskú, Odeskú, Chmeľnickú a Ivano-Frankivskú oblasť.

Kyjev 13. septembra (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na piatok zneškodnila 24 z 26 ruských bezpilotných lietadiel nad štyrmi ukrajinskými oblasťami, oznámili tamojšie vzdušné sily. Najmenej jedna osoba utrpela zranenia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ukrajinské vzdušné sily na sociálnej platforme Telegram uviedli, že Rusko útočilo bezpilotnými lietadlami na Mykolajivskú, Odeskú, Chmeľnickú a Ivano-Frankivskú oblasť.

V Odeskej oblasti padajúce trosky spôsobili zranenia jednej osobe a poškodili 20 domov a štyri garáže, oznámil tamojší gubernátor Oleh Kiper.

Trosky bezpilotného lietadla v Mykolajivskej oblasti spôsobili požiar v potravinárskom podniku, ktorý sa podľa gubernátora oblasti Vitalija Kima podarilo uhasiť. V príspevku na Telegrame napísal, že nie sú hlásené žiadne obete.

Podľa gubernátorky Ivano-Frankivskej oblasti Svitlany Onyščukovej sa tamojšie úrady zaoberajú následkami útoku, ale neuviedla žiadne podrobnosti, iba povedala, že nikto nebol zranený.

Ukrajinské ministerstvo energetiky informovalo, že Rusko za uplynulý deň zaútočilo na ukrajinskú energetickú infraštruktúru v šiestich oblastiach a poškodilo priemyselnú infraštruktúru v Ivano-Frankivskej oblasti.

Gubernátor Chmeľnickej oblasti Serhij Ťurin na Telegrame uviedol, že nad oblasťou boli zostrelené dva drony typu Šáhid. Podľa gubernátora nedošlo k škodám a nie sú hlásené ani žiadne obete.