Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že v noci zostrelila 29 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Útoky spôsobili len malé škody.

Kyjev 15. augusta (TASR) — Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na štvrtok všetkých 29 dronov, ktorými Rusko útočilo na osem jej oblastí. Oznámili vo štvrtok ukrajinské vzdušné sily s tým, že útoky spôsobili len malé škody, informuje agentúra Reuters.

Rusko okrem bezpilotných lietadiel vypálilo v noci nad územie Ukrajiny aj tri riadené strely Ch-59. Z vyhlásenia ukrajinských vzdušných síl však nebolo zrejmé, čo sa s nimi stalo a či spôsobili nejaké škody.

Úlomky dronu poškodili v Čerkaskej oblasti okná jedného súkromného podniku, informoval tamojší gubernátor Ihor Taburec. Gubernátori Kyjevskej, Poltavskej a Kirovohradskej oblasti naopak hlásili, že v ich oblastiach nedošlo k nijakým škodám ani obetiam.

V Mykolajivskej oblasti zostrelila protivzdušná obrana päť dronov, uviedol bez ďalších podrobností tamojší gubernátor Vitalij Kim. Ďalších osem dronov bolo zostrelených nad Chersonskou oblasťou, informoval tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. Dodal, že pri rôznych ruských útokoch v tejto oblasti prišiel za posledný deň o život jeden človek a 13 utrpelo zranenia.