Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zostrelila 21 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Gubernátor Černihivskej oblasti Viačeslav Čaus na sieti Telegram uviedol, že jeden z dronov zasiahol objekt v jeho regióne.

Kyjev 4. júla (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na štvrtok 21 z 22 bezpilotných lietadiel typu Šáhid, ktoré vyslala proti Ukrajine ruská armáda. Drony boli zostrelené v celkovo šiestich oblastiach na severe a v strede Ukrajiny. Uviedlo to vo štvrtok ukrajinské letectvo, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Gubernátor Černihivskej oblasti na severe Ukrajiny Viačeslav Čaus na sieti Telegram uviedol, že jeden z dronov zasiahol objekt v jeho regióne, pričom neposkytol ďalšie podrobnosti. Vo svojom vyhlásení dodal, že vo štvrtok ráno bolo v oblasti takmer 6000 odberateľov bez elektrickej energie.

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak v príspevku na Telegrame napísal, že ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila nad jeho regiónom dva drony.

Lysak dodal, že ruská armáda útočila na mesto Nikopol dronmi a delostrelectvom a zasiahla aj mesto Červonohryhorivka. Pri útokoch utrpela zranenia 68-ročná žena. Podľa Lysaka došlo k poškodeniu infraštruktúry, zasiahnutý bol aj plynovod a elektrické vedenie.