Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

V Charkovskej a Chersonskej oblasti hlásia päť obetí ruských útokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že v dedine Budy v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny zasiahla strela miesto, na ktoré dorazili záchranné zložky po predošlom raketovom útoku.

Kyjev 13. júla (TASR) – Päť civilistov zahynulo v sobotu pri ruskom ostreľovaní Charkovskej a Chersonskej oblasti na Ukrajine. S odvolaním sa na tamojších predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP, píše TASR.

Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že v dedine Budy v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny zasiahla strela miesto, na ktoré dorazili záchranné zložky po predošlom raketovom útoku. O život pri druhom údere prišli policajt a záchranár.

"Nie je to po prvý raz, čo Rusko zaútočilo na pohotovostné služby, keď zachraňovali civilistov," uviedol ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. "Za každý takýto zločin bude vyvodená zodpovednosť – na súdoch a na bojisku," napísal na sociálnych sieťach.

Oblastný gubernátor Oleh Synegubov uviedol, že zranenia utrpelo 22 ľudí vrátane piatich pracovníkov železníc. "Nepriateľ úmyselne udrel dvakrát v priebehu pol hodiny po sebe, keď už na mieste boli všetky príslušné služby," dodal.

Gubernátor juhoukrajinskej Chersonskej oblasti Olexandr Prokudin oznámil, že ruské útoky si vyžiadali troch mŕtvych a piatich zranených. Na sociálnych sieťach spresnil, že troma obeťami sú 72-ročná žena, 50-ročná žena a 41-ročný muž.