Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: V Doneckej oblasti zahynuli pri ostreľovaní dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výsledkom ostreľovania bol zničený civilný autobus, potvrdil šéf proruskej samosprávy v Doneckej oblasti Denis Pušilin. Ako spresnil, o život prišli dve osoby a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia.

Doneck 31. júla (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli v pondelok v Moskvou ovládanej Doneckej oblasti na východe Ukrajiny po tom, čo ukrajinské ostreľovanie zasiahlo autobus s civilistami, informuje TASR na základe správy stanice Sky News.

"Výsledkom ostreľovania bol zničený civilný autobus," potvrdil šéf proruskej samosprávy v Doneckej oblasti Denis Pušilin. Ako spresnil, o život prišli dve osoby a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia.

Ukrajinské ozbrojené sily navyše zaútočili dronom na vodárenskú spoločnosť v meste Jasynuvata v Doneckej oblasti, informuje britský denník The Guardian. Poškodené je zariadenie podniku.

Pušilin predtým stál na čele samozvanej a väčšinou neuznanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a minulú jeseň sa zúčastnil na ceremónii v Moskve pri príležitosti jej pripojenia k Ruskej federácii – napriek tomu, že Moskva toto územie plne nekontroluje, pripomína britský denník.