Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajina v noci útočila na Belgorodskú a Kurskú oblasť

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

V Kurskej oblasti údajne ruské sily zmarili ukrajinskú snahu o preniknutie cez hranicu.

Moskva 6. augusta (TASR) - Ukrajina v noci útočila v Belgorodskej a Kurskej oblasti. Pri útokoch údajne zahynul jeden civilista a päť sa ich zranilo, v utorok to uviedli miestni gubernátori. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters a televízie CNN.

V Kurskej oblasti údajne ruské sily zmarili ukrajinskú snahu o preniknutie cez hranicu. Pri ukrajinskej paľbe sa zranilo päť ľudí vrátane troch detí, uviedol dočasný gubernátor oblasti Alexej Smirnov. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že nad oblasťou zostrelili 13 ukrajinských dronov.

Podľa účtu na Telegram s názvom MASH, ktorý má kontakty na ruské bezpečnostné zložky, sa o preniknutie na ruské územie pokúsilo približne 100 ukrajinských vojakov pri mestečku Sudža.

Ukrajinci útočili aj v Belgorodskej oblasti, kde ruské sily zostrelili ďalších deväť dronov. Podľa gubernátora oblasti Vjačeslava Gladkova pri útoku zahynul jeden civilista.

Ruská Belgorodská oblasť hraničí s Ukrajinou a pravidelne je vystavená útokom ukrajinských dronov, delostrelectva, ale aj pozemných síl.

Ruský prezident Vladimir Putin v máji oznámil, že ruské sily vybudujú v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny nárazníkovú zónu, aby ochránili ruské pohraničné oblasti pred útokmi z Ukrajiny. Rusko pri tejto snahe dosiahlo čiastočné úspechy a podarilo sa mu obsadiť časť ukrajinského mesta Vovčansk.