Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: V noci útočilo 56 ruských dronov, väčšinu z nich zneškodnili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské útoky cielili najmä na energetickú infraštruktúru v juhoukrajinskej Mykolajivskej oblasti.

Kyjev 17. októbra (TASR) - Ukrajinské sily vo štvrtok zostrelili 22 z 56 ruských dronov. Väčšinu ostatných zneškodnili prostriedkami elektronického boja. Ruské útoky cielili najmä na energetickú infraštruktúru v juhoukrajinskej Mykolajivskej oblasti. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ukrajinské vzdušné sily uviedli, že ďalších 27 ruských dronov pravdepodobne spadlo na ukrajinské územie v dôsledku nasadenia prostriedkov elektronického boja. Dva drony opustili ukrajinské územie a preleteli do Bieloruska. Letectvo zaznamenalo aj päť zásahov na infraštruktúru v blízkosti frontovej línie na východe krajiny.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim na sociálnej sieti Telegram uviedol, že pri útoku v oblasti sa nikto nezranil a niekoľkým odberateľom prerušili dodávku elektrickej energie.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko upozornil, že trosky jedného dronu spadli na pozemok škôlky v hlavnom meste. Úrady v Kyjeve a okolitých oblastiach nehlásili po útoku žiadne škody na kritickej infraštruktúre ani obete.

Regionálni predstavitelia v severovýchodnej Sumskej oblasti uviedli, že útok dronu spôsobil požiar administratívnej budovy a poškodil dve autá.

Reuters pripomína, že ruské sily pred začiatkom zimy začali opätovne napádať kritickú infraštruktúru v ukrajinských mestách, čo ukrajinskú vládu podnietilo zintenzívniť žiadosti o dodatočnú protivzdušnú obranu od svojich západných spojencov.