Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Rusko vyslalo 60 útočiacich dronov, Ukrajina v noci zničila 42

Na archívnej snímke záchranár hasí požiar domu po ruskom útoku. Foto: TASR/AP

Ukrajina zničila ruské drony nad územím strednej, južnej a východnej Ukrajiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev/Moskva 22. októbra (TASR) - Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa v noci na utorok podarilo zostreliť 42 ruských dronov. Celkovo vyslala ruská armáda počas nočného útoku na Ukrajinu 60 dronov, oznámila ukrajinská armáda. Informuje o tom TASR na základe správ agentúry Reuters.

V Sumskej oblasti na východe Ukrajiny si ruský dronový útok na obytnú budovu vyžiadal tri civilné obete, medzi ktorými je podľa slov tamojšieho gubernátora Ihora Kalčenka aj jedno dieťa. Kalčenko uviedol, že sa ruský útok zameral na obytnú štvrť a kritickú infraštruktúru.

V utorok skoro ráno zasiahol ruský dron aj autobusovú zastávku v meste Cherson na juhu Ukrajiny. Jedna žena sa pri útoku zranila.

Ukrajina zničila ruské drony nad územím strednej, južnej a východnej Ukrajiny.

Ruské ministerstvo obrany v utorok uviedlo, že v noci zničila ich protivzdušná obrana 18 ukrajinských dronov. Z toho 11 dronov zneškodnila ruská protivzdušná obrana v Brianskej oblasti, ďalšie tri zostrelila nad Belgorodskou oblasťou a zvyšné drony nad územím Kurskej, Tulskej a Oriolskej oblasti.

Ukrajinský dronový útok spôsobil explóziu a vyvolal krátkodobý požiar v biochemickom závode v ruskej Tambovskej oblasti, oznámil miestny gubernátor Maxim Jegorov na platforme X. Podľa gubernátora Tulskej oblasti poškodili ukrajinské drony dva liehovary. V Brianskej oblasti zasiahla Ukrajina kotolňu a nebytovú budovu, uviedol miestny gubernátor.

Podľa doterajších vyjadrení gubernátorov zasiahnutých ruských oblastí nedošlo k obetiam na životoch.