Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Značne sme poškodili trajekt používaný na vojenské účely

Na snímke prevzatej z videa zverejneného ruským ministerstvom obrany v utorok 23. júla 2024 ruskí vojaci obsluhujú samohybný kanón 2S7M Malka na neznámom mieste. Foto: TASR/AP

Podľa vyhlásenia ho Rusi využívali na prepravu železničných vagónov, vozidiel a kontajnerov na vojenské účely.

Kyjev 23. júla (TASR) - Ukrajinská armáda tvrdí, že pri jej utorňajšom útoku na malý prístav Kavkaz v ruskom Krasnodarskom kraji značne poškodila trajekt, ktorý sa údajne využíval na vojenské účely. Ruské úrady odtiaľ predtým hlásili najmenej jednu obeť. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Prístav Kavkaz v Kerčskom prielive medzi Azovským a Čiernym morom je vzdialený len 12 kilometrov od Kerčského mosta, ktorý spája Rusko s polostrovom Krym, anektovaným Moskvou v roku 2014.

Gubernátor Krasnodarského kraja Veniamin Kondratiev v dopoludňajších hodinách informoval, že Ukrajina na prístav zaútočila dronmi, pričom zahynula najmenej jedna osoba a niekoľko ďalších utrpelo zranenia. Taktiež hlásil poškodenie trajektu Slavianin.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl vo vyhlásení zverejnenom na Telegrame uviedol, že tento trajekt bol posledným, ktorý Rusko malo v tejto oblasti. Podľa vyhlásenia ho Rusi využívali na prepravu železničných vagónov, vozidiel a kontajnerov na vojenské účely.