Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina zneškodnila 15 z 23 bezpilotných lietadiel vypálených z Ruska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu ráno povedal, že Rusko za uplynulý týždeň vypálilo smerom na Ukrajinu viac ako 800 riadených leteckých bômb.

Kyjev 8. septembra (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na nedeľu zneškodnila 15 z 23 bezpilotných lietadiel a jednu zo štyroch rakiet vyslaných proti Ukrajine ruskou armádou. TASR o tom informuje podľa správ agentúr Reuters a DPA.

Cieľom ruských útokov boli podľa DPA Odeská, Charkovská a Dnepropetrovská oblasť. Dve z bezpilotných lietadiel a tri riadené strely Ch-59 nedosiahli svoje ciele, uviedlo letectvo v aplikácii Telegram.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu ráno povedal, že Rusko za uplynulý týždeň vypálilo smerom na Ukrajinu viac ako 800 riadených leteckých bômb, takmer 300 bezpilotných lietadiel a viac ako 60 rakiet.

"Teror sa dá spoľahlivo zastaviť len jedným spôsobom: úderom na ruské vojenské letiská, ich základne a logistiku ruského teroru. Musíme to dosiahnuť," napísal ukrajinský líder na sieti X.

O nočných útokoch informoval aj gubernátor ruskej Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov. Na sieti Telegram uviedol, že zranenia utrpelo sedem ľudí vrátane dvoch detí. Obaja chlapci boli prevezení do nemocnice, pričom jeden z nich je po poranení mozgu vo vážnom stave. Zničené a poškodené boli obytné budovy, obchody, autobus a niekoľkých áut.

Gladkov v aplikácii Telegram oznámil, že v obci Nikolskoje vypukol po útoku dronu ukrajinských síl požiar na území výrobného závodu. Požiar vypukol aj v meste Belgorod. Nehlásil žiadne obete.