Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina zneškodnila ruské útoky dronmi, cieľom bol aj Kyjev

Muž sa pozerá z okna poškdoenej vládnej budovy po útoku ruských dronov 2. augusta 2023 v Kyjeve. Dronový útok na ukrajinské hlavné mesto Kyjev spôsobil škody vo viacerých mestských častiach, oznámil v noci na stredu starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Drony pritom útočili i na Odeskú oblasť na juhu Ukrajiny. Foto: TASR - AP

Svedkovia agentúry Reuters počuli v pondelok skoro ráno na predmestí Kyjeva výbuchy, ktoré pripomínali činnosť jednotiek protivzdušnej obrany.

Kyjev 19. augusta (TASR) - Ukrajinské sily odrazili v noci na pondelok ruské údery vrátane útoku na Kyjev. Podarilo sa im zneškodniť všetkých 11 dronov, vyhlásili tamojšie úrady. TASR píše na základe správy agentúry Reuters.

Drony boli zlikvidované nad Mykolajivskou, Čerkaskou, Vinnickou, Kyjevskou, Dnepropetrovskou, Charkovskou, Sumskou a Doneckou oblasťou, uviedli ukrajinské vzdušné sily v aplikácii Telegram.

Svedkovia agentúry Reuters počuli v pondelok skoro ráno na predmestí Kyjeva výbuchy, ktoré pripomínali činnosť jednotiek protivzdušnej obrany. Bezprostredne nehlásili žiadne škody spôsobené útokom alebo padajúcimi úlomkami dronov.

Útoky dronmi sú pravidelnou súčasťou vojny, ktorú Rusko rozpútalo vo februári 2022 pri invázii na ukrajinské územie. Moskva útočí na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, ako aj na mestá a prístavy.