Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Zranených pri ruskom leteckom útoku bolo 33 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Charkov je druhým najväčším mestom Ukrajiny, nachádza sa neďaleko ruských hraníc a pred celoplošnou inváziou ruských síl v ňom žilo 1,4 milióna ľudí.

Kyjev 15. septembra (TASR) - Najmenej 33 ľudí vrátane troch detí sa zranilo pri ruskom útoku na výškovú obytnú budovu v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny. V nedeľu to uviedli ukrajinskí predstavitelia. TASR informuje podľa agentúr Reuters a DPA.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram napísal, že ruský letecký útok zasiahol a poškodil výškovú budovu. Dodal, že v nej vypukol aj požiar medzi 9. a 12. poschodím. Podľa Zelenského na mieste pokračujú záchranné práce.

Charkov je druhým najväčším mestom Ukrajiny, nachádza sa neďaleko ruských hraníc a pred celoplošnou inváziou ruských síl v ňom žilo 1,4 milióna ľudí. Po začiatku invázie sa ruské jednotky neúspešne pokúsili mesto obsadiť. Odvtedy je pod pravidelnou paľbou.

Reuters pripomína, že Rusko popiera úmyselné útoky na civilistov, hoci ich od invázie na Ukrajinu v roku 2022 zabilo už tisíce.

"Svet musí pomôcť brániť Ukrajinu pred ruskými vojenskými lietadlami, pred desiatkami navádzaných bômb, ktoré každý deň pripravujú Ukrajincov o život. Tento teror sa dá zastaviť," napísal Zelenskyj na Telegrame.

Ukrajinský prezident v uplynulých dňoch znovu vyzval západné štáty, aby Ukrajine umožnili použiť svoje zbraňové systémy na útoky na vojenské ciele hlbšie v ruskom území, vďaka čomu by obmedzili útoky na ukrajinské ciele.