Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Ukrajina:Pri ruskom útoku na Kryvyj Rih zomrelo aj dievča a jeho matka

Záchranári pracujú na mieste po raketových útokoch na poschodovú budovu 31. júla 2023 v ukrajinskom meste Kryvyj Rih. Foto: TASR/AP

Zelenskyj v reakcii v aplikácii Telegram uviedol, že rakety zasiahli obytnú aj univerzitnú budovu v jeho rodnom meste, ďaleko od frontovej línie.

Kyjev 31. júla (TASR) - Počet ľudí zabitých v pondelok pri ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Kryvyj Rih stúpol na päť. Ukrajinské ministerstvo obrany uviedlo, že zranenia utrpelo ďalších 53 ľudí, a potvrdilo správy, že pri výbuchu zahynulo desaťročné dievča a jeho matka. TASR informuje podľa portálu britskej televízie Sky News.

Pri útoku boli použité dve balistické strely, ktoré zasiahli bytový dom v Kryvom Rihu, rodnom meste ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Zelenskyj v reakcii v aplikácii Telegram uviedol, že rakety zasiahli obytnú aj univerzitnú budovu v jeho rodnom meste, ďaleko od frontovej línie.

"Tento teror nás nezastraší, ani nezlomí. Pracujeme na záchrane našich ľudí," napísal prezident.

Námestníčka ministra obrany Hanna Maľarová predtým oznámila, že ukrajinské sily oslobodili za uplynulý týždeň takmer 15 štvorcových kilometrov územia. Rusko okupuje takmer pätinu Ukrajiny na jej juhu a východe, pripomenula agentúra Reuters.

Územné zisky Ukrajincov na juhu počas súčasnej protiofenzívy dosiahli vyše 200 štvorcových kilometrov, dodala Maľarová.