Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajinci obmedzili pohyb civilistov pri ruských hraniciach

Na archívnej snímke zničený dom po ostreľovaní ukrajinskou stranou v meste Sudža v ruskej Kurskej oblasti v utorok 6. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Sumská oblasť hraničí s ruskou Kurskou oblasťou, kde od minulého týždňa prebiehajú boje medzi ruskou armádu a ukrajinskými silami.

Kyjev 13. augusta (TASR) - Ukrajinský generálny štáb v utorok oznámil, že obmedzil pohyb civilistov v 20-kilometrovej zóne pri hraniciach s Ruskom v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Informuje o tom TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Prijatie tohto opatrenia bolo potrebné vzhľadom na zintenzívnenie bojov a činnosť ruských sabotážnych a prieskumných skupín v oblasti, uviedol ukrajinský generálny štáb vo vyhlásení.

Sumská oblasť hraničí s ruskou Kurskou oblasťou, kde od minulého týždňa prebiehajú boje medzi ruskou armádu a ukrajinskými silami. Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov v pondelok povedal, že ukrajinské sily majú pod kontrolou 28 pohraničných dedín. Podľa pondelkového vyhlásenia hlavného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Olexandra Syrského kontroluje Ukrajina zhruba 1000 štvorcových kilometrov ruského územia.