Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda tvrdí, že na Kryme potopila ruskú ponorku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Moskva tvrdenia ukrajinskej armády bezprostredne nekomentovala, pripomína agentúra DPA.

Kyjev 3. augusta (TASR) - Ukrajinské sily potopili na Kryme ruskú ponorku a poškodili protilietadlový raketový systém S-400, uviedol v sobotu generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Generálny štáb v príspevku na sociálnej sieti Facebook uviedol, že sa ukrajinským silám podarilo pri piatkovom útoku poškodiť odpaľovacie zariadenia protivzdušného systému S-400 Triumf.

"V prístave v Sevastopole bola úspešne zasiahnutá aj ponorka ruskej Čiernomorskej flotily Rostov nad Donom. V dôsledku zásahu sa plavidlo na mieste potopilo," uviedol generálny štáb.

Zničenie ponorky pritom podľa generálneho štábu "dokazuje, že pre ruskú flotilu neexistuje bezpečné miesto v ukrajinských teritoriálnych vodách Čierneho mora".

Moskva tvrdenia ukrajinskej armády bezprostredne nekomentovala, pripomína agentúra DPA.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 podnikol Kyjev viacero útokov na ruské ciele na Kryme a v Čiernom mori, ktoré spôsobili ruskej Čiernomorskej flotile straty.

Podľa ruského ministerstva obrany ruská protivzdušná obrana zachytila a zničila v noci na sobotu prinajmenšom 76 ukrajinských dronov, a to nad viacerými oblasťami a regiónmi, ktoré ležia pri ukrajinských hraniciach či neďaleko od nich.