Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda zneškodnila 14 útočných dronov vyslaných Ruskom

Zničené autá sa odrážajú v kaluži vody po ruskom nálete na obytnú štvrť v ukrajinskom meste Sumy v sobotu 17. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Velenie vzdušných síl tiež objasnilo, že stred mesta Sumy zasiahla v noci na sobotu riadená strela Iskander.

Kyjev 17. augusta (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na sobotu zlikvidovala všetkých 14 dronov, ktoré nad územie Ukrajiny vyslala ruská armáda.

Vo svojom statuse zverejnenom prostredníctvom aplikácie Telegram ukrajinská armáda spresnila, že bezpilotné lietadlá typu Šáhid boli zneškodnené nad šiestimi oblasťami na juhu a v centrálnej časti Ukrajiny, doplnila agentúra Reuters.

Útočné drony boli vypustené z okolia ruských miest Primorsk-Achtarsk, Jejsk a Kursk, informovalo velenie vzdušných síl ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa britskej stanice BBC citujúcej ukrajinskú armádu všetkých 14 dronov zostrelili mobilné palebné skupiny ukrajinských obranných síl, letectva, protilietadlové raketové jednotky a zariadenia na elektronický boj.

Velenie vzdušných síl tiež objasnilo, že stred mesta Sumy zasiahla v noci na sobotu riadená strela Iskander.

Ako informovala miestna vojenská správa, na domoch v okolí miesta výbuchu bolo na domoch rozbitých veľa okien, vypukol požiar a zhorelo niekoľko áut. Najmenej jedna osoba bola zranená, pátranie po ďalších zranených a prípadných obetiach pokračuje.